Miten lukea

Moni kristitty lukee Raamattua joka päivä. Raamatun lukeminen säännöllisesti on kuin ravitsevan ruoan syömistä: se virkistää ja vahvistaa. Raamatun kautta ihminen voi oppia tuntemaan Jumalan ja löytää yhteyden häneen. Raamatun kautta Jumala myös puhuu ihmiselle.

Raamattua lukiessa ei ole oleellista, kuinka pitkiä jaksoja kerralla lukee. Kannattaa lukea sen verran kuin jaksaa hyvin keskittyä. Joskus jakso voi olla vain jakeen mittainen, joskus tekee mieli lukea useita lukuja kerralla. Kuten terveellisessä ruokavaliossa, Raamatun lukemisessakin säännöllisyys on hyväksi. Raamatun syrjään laittaminen aiheuttaa hengellisen puutostaudin.

Raamattua itsekseen lukiessa voi kokeilla seuraavia kansainvälisen SU-liikkeen ohjeita:

1. Hiljenny ja rukoile

2. Lue raamatunkohta

3. Mieti sen pohjalta seuraavia asioita:
– Mitä tekstissä tapahtuu?
– Keitä henkilöitä siinä esiintyy?
– Mitä teksti kertoo Jumalasta, Jeesuksesta ja Pyhästä Hengestä? Entä ihmisestä?
– Mitä lupauksia ja kehotuksia tekstiin sisältyy?
– Millaisia huonoja ja hyviä esimerkkejä tekstissä on?
– Miten voit liittää tekstin omaan elämääsi?

4. Anna lukemasi raamatunkohdan muotoutua rukoukseksi ja kiitokseksi. Anna Raamatun sanan vaikuttaa koko elämääsi.

Raamattua ryhmissä

Jos mahdollista, Raamattua kannattaa tutkia myös ryhmässä, esim. raamattupiirissä tai perheen kanssa. Eri-ikäiset ja erilaisissa elämäntilanteissa elävät ihmiset löytävät raamatunkohtiin erilaisia näkökulmia. Näiden löytöjen jakaminen toisten kanssa rikastuttaa ja vahvistaa itse kunkin kasvua kristittynä.

Raamattumaraton on suunniteltu niin, että perhe voi lukea Raamattua yhdessä eri-ikäisten lasten kanssa. Lasten näkökulma Raamatun kertomuksiin voi antaa aikuiselle hienoja ahaa-elämyksiä, ja toisaalta aikuisten jakamat ajatukset voivat olla syvällistä opetusta lapsille. Yhteiset raamattuhetket vahvistavat perheyhteyttä ja toimivat hyvänä kasvupohjana sekä aikuisille että lapsille.